Tästä lähdetään
perjantaina 17. kesäkuuta 2011

Meriretkeilyt on tehty ja kissakalat, ravut ym. perattu. Pearcon pojat lähtivät tämän jälkeen joelle, ja maalilinjan ylittivät ensimmäisenä Jukka Saloranta ja “Messi” tämän lähes valtaisan lohen kera.

lahdetaan.jpgJukka Saloranta ja ensimmäinen.


 

Vesi laskee
tiistaina 14. kesäkuuta 2011

Vesi on laskenut hurjaa vauhtia, ja tätä menoa ollaan kohta normaaleissa lukemissa. Kalaa on sen verran, että joillakin siimat paukkuu, ja jääkellarissakin on lohta nähty

Paras perho on kuitenkin ollut “Lady Monofiili”, n. 40 m pitkänä versiona. Kulkuttajat mellastavat vielä reilun vuorokauden, jonka jälkeen Lohirannan suvannot jäävät soutajien haltuun.


 

Kolme kovaa koota: kesko kala ja Messi
perjantaina 10. kesäkuuta 2011

S-ryhmä ei tällä hetkellä joella juhli, koska Keskon pojat hoitavat sen puolen.

Toistaiseksi viimeisimmästä lohesta vastaavat Jarmo Viljanen ja Pekka “Messi (os. Beckenbauer)” Guttorm, joiden pikapiipahdus joella tuotti  reilut 11 kiloa kalaa jääkellariin.

Ei sitä muutenkaan tyhjää ole pyydetty, sillä yön ja aamun soutusaldona on kolme lohijalkaa.

kolmekoota.jpgJarmo Viljanen, Pekka Guttorm ja lohi 11,2 kg.


 

Ivalo 28°C, Nuorgam 10,3°C
keskiviikkona 8. kesäkuuta 2011

lammot.jpgYuryn ja Esan ronttonen.

Vettä on, lämmintä ei. Lauantain myrskyn jälkeen joen pinta nousi pattiarallaa metrillä, ja pienen laskun jälkeen on taas nousussa. Sateiden pitäisi kuitenkin loppua iltasella jonka jälkeen aurinko paistaa lohestajille useamman päivän.

Kalaa kulkee joessa kuitenkin siihen malliin, että jos ei siiman päässä ole roska, niin sitten siellä nykii jonkin oloinen lohi. Venäjän poijjaatkin kävivät joella ensin Esan kanssa opiskelemassa saaden yhden ronttosen, ja tämän jälkeen hoisivat toisen omin voimin.

Seuraava ryhmä aloittelee soudut huomenna iltasella, joten eiköhän kohta saada kuvia lisää.


 


Aamu jatkuu
lauantaina 4. kesäkuuta 2011

Pekka Diedler ja Matti Rytinki tulivat joelta tällaisen lohen kanssa.

aamujatkuu.jpg


 

Lauantain aamukalat
lauantaina 4. kesäkuuta 2011

Homma jatkuu samalla porukalla samaan tahtiin, joten jääkellarin laajennus lienee kohta edessä. Kuvassa Timo Lipiäinen ja Henkka, 12 ja 3 kg.

aamukalat.jpg


 

Keskipäivän erikoinen
perjantaina 3. kesäkuuta 2011

Yöllä ja aamusella meritaimenia, tittejä & jalkoja talvikoista pumattakaan.
Keskipäivästä kala parempi, lohi kirkas kaunihimpi.

Lars Winter & Vesa Länsman ja missimittainen 8 kg:n lohi.

keksipaiva.jpg


 

Torstai-illan ensimmäinen
torstaina 2. kesäkuuta 2011

…ja myös Jounin ensimmäinen lohijalka, 4 kg.

toeka.jpg


 

Veetin ensimmäinen
keskiviikkona 1. kesäkuuta 2011

Kalliiksi tulee isäparalle Veetin 13,6 kg.
Nyt Veeti lupasi lähteä ukin kanssa mökille, ja syödä lohen pois.

veetin1.jpgTässäpä tiistain lohiterveiset, Rytinki ja 8,5 kg.

veetin2.jpg


 

Lohikuumeeseen

tiistaina 31. toukokuuta 2011

Tässäpä tiistain lohiterveiset, Rytinki ja 8,5 kg.

veetin3.jpg


 

Teppo kävi Konkäällä
perjantaina 27. toukokuuta 2011

Mönkijämiehen kolmas heitto: 7,3 kg.

teppo.jpg


 

Könkään kingi
lauantaina 21. toukokuuta 2011

kingi.jpgMatti Rytinki ja kojamo 9,3 kg, Alaköngäs 21.5.2011

 

Rytingin Matti on palannut toukokuun voittajien joukkoon tällä 9,3 kg kojamolla. Tosin valittamisen aihettakin löytyi, koska pulleat naaraat (siis lohet), olivat ehtineet uida jo ylävirtaan.


 


HUH HAH HEI, ei edes aprillipila
torstaina 14. huhtikuuta 2011

Nyt on lohiplokilla tarjottavana kaikkien perhouutisten äiti. Kaikkihan toki muistavat taannoisen laajasti uutisoidun tullin tehoiskun, jossa perhonsidontatarvikkeita myyviä yrityksiä ratsattiin “menestyksellä”.

Eräs tuttu kiinnostui aiheesta siinä määrin, että laittoi ympäristökeskukseen tiedustelun siitä, miten asia koskee tavallista perhonsitojaa & -kalastajaa. Tässä ympäristökeskuksen vastaus:

——-

AP: kysely CITES-luvat ja kalastusperhojen vienti Norjaan,

Hei _____,

Oletan että kyseessä on henkilökohtaisten perhojen vienti eikä niiden myynti tai vienti kaupalliseen tarkoitukseen.

CITES-vientilupa on haettava ajoissa ennen kuin perhokalastaja matkustaa Suomesta esim. Norjaan, kun hänellä on mukanaan perho, jossa on käytetty esim. jääkarhun II/B-liitteen lajin karvoja. Lupa maksaa 100 euroa.

Perhoille ei vaadita Norjasta CITES-vientilupaa (sillä jääkarhu on CITES-sopimuksen II-liitteen laji, eikä I-liitteessä), jos perhokalastaja palaa perhoineen Norjasta Suomeen, ja perho on osa omia matkatavaroita.
Jälleentuontiin EU:n alueelle vaaditaan Suomen tullin leimaama asiakkaan kappale siitä CITES-vientiluvasta, jolla perho ensimmäisen kerran vietiin Norjaan. Samaa asiakirjaa voi käyttää taas seuraavan kerran EU:sta matkustaessa. Tämä koskee siis vain, kun perho on osana omia matkatavaroita tai osana muuttokuormaa. Kaupalliselle tuonnille ja viennille vaaditaan sekä CITES-veinti että tuontiluvat. Eli, kun perhot lähetetään EU:sta tai EU:hun esim. postitse (ne eivät ole osa henkilökohtaista matkatavaraa), niille on aina oltava uudet lupaviranomaisten myöntämät CITES-luvat.

Kun myy karhun (Ursus arctos) karvoja sisältäviä perhoja tai muita A-liitteen lajien osia Suomessa (EU:n alueella), niille on aina oltava meiltä myyntilupa (EU-todistus) koska kyseessä on tiukan suojelun alainen A-liitteen laji.

Toimita meille täytetty ja allekirjoitettu CITES-vientilupahakemus, jossa on kirjattu ja kuvattu kaikki vietävät perhot niin että ne oi tunnistaa, sekä mitä CITES-lajeja (lajien kaksiosaiset tieteelliset nimet) niissä on käytetty. Kun perhoista on valokuvia ne voi liittää hakemuksen liitteeksi.

Vientilupahakemuksen liitteenä on oltava alkuperätodistukset käytetyille CITES -lajeille. A-liitteen lajeille on oltava EU-todistus tai luovutusasiakirja sekä todistus niiden laillisesta alkuperästä.

Lupamenettelyohjeita ja hakemuslomakkeen CITES -vientilupaa varten löydät osoitteesta: www.ymparisto.fi/CITES/lupamenettely

Jos on kysyttävää lähetä sähköpostit jatkossa osoitteeseen
Cites@ymparisto.fi

Terveisin,

_______
Suomen ympäristökeskus

——

Kesällä kun lähdette esim. Norjaan kalalle laitan alle vielä ympäristökeskuksen sivuilta ohjeet tullauspaikoista:

——

CITES-sopimuksen piiriin kuuluvien eläinten, niiden osien tai niistä valmistettujen tuotteiden tuonti ja vienti on sallittua vain seuraavien tulliasemien ja rajanylityspaikkojen kautta:

  • Helsinki, satama (Eläinläinlääkinnällisen rajatarkastuksen vaativien elävien CITES-eläinten tuonti on kielletty)
  • Helsinki-Vantaan lentoasema
  • Vaalimaa
  • Raja-Jooseppi (Eläinläinlääkinnällisen rajatarkastuksen vaativien CITES-yksilöiden tuonti on kielletty)
  • Kilpisjärvi (Ainoastaan norjalaista alkuperää olevien tai Norjaan EU-lainsäädännön mukaisesti tuotavaksi hyväksyttyjen CITES-yksilöiden tuonti on sallittua).

Nyt kaikki tullaamaan  :D